Kup BiH
6

Petrović uoči duela protiv Bratstva: Na teren moramo izaći strahovito borbeno

Piše: A. K.
Foto: Armin Kendić/Klix.ba
Foto: Armin Kendić/Klix.ba
U okviru osmine finala Kupa BiH fudbaleri tuzlanske Slobode sutra gostuju ekipi Bratstva u Gračanici.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba kluba s Tušnja Slavko Petrović i kapiten Crveno-crnih Amer Ordagić.

Nakon loše utakmice protiv ekipe Širokog Brijega, prema Petrovićevim riječima, tuzlanskim fudbalerima je bilo veoma bitno da se psihološki podignu.

"Danas ćemo odraditi trening na kojem ćemo igračima predstaviti ekipu Bratstva. Znamo šta nas tamo očekuje, jer je ovdje u posljednjih nekoliko godina izrastao veliki rivalitet između ovih dviju ekipa", istakao je Petrović.

Naglasio je da Slobodu sutra očekuje jedan veoma motivisan protivnik koji će pokušati saplesti goste.

"Za mene ne postoji nijedan djelić sekunde razmišljanja. Za nas je bitan prolazak u iduće kolo. Pričali smo dovoljno, a sada je vrijeme da pričamo na terenu. Ovdje je riječ o utakmici u koju se mora ući strahovito borbeno te pokazati da je naša ekipa jednu ligu iznad njih. To se na terenu mora vidjeti u svakom momentu", poručio je Petrović.

Kapiten Slobode Amer Ordagić sutra se nada pozitivnom ishodu.

"Znamo da će oni imati veliku želju, ali ona ne smije biti veća od naše, jer znamo u kakvoj smo situaciji. Ušli smo u borbu za opstanak i Kup BiH nam je neka nada da ovom klubu vratimo ono što mu pripada. Sutra moramo izaći na teren i pobijediti", naglasio je Ordagić.