Nogomet
6

Petrović: Široki nam je ostao dužan, ali nije lako igrati protiv Želje

Piše: I. P.
Slavko Petrović (Klix.ba)
Slavko Petrović (Klix.ba)
Trener FK Željezničar Slavko Petrović izrazio je na današnjoj konferenciji za medije spremnost svog tima pred utakmicu polufinala Kupa BiH koja se u srijedu odigrava protiv NK Široki Brijeg.

"Ekipa se osvježila, a danas u šest sati imamo trening u Međugorju. Startamo protiv jednog protivnika koji nam je ostao dužan. Mi ćemo pokušati da izvučemo povoljan rezultat koji nam daje nadu za ulazak u finale. Široki u posljednjih nekoliko utakmica igra kvalitetno, pogotovo u fazi napada. Ali protiv nas nije lako igrati, zato mislim da ćemo odraditi kvalitetnije i u defanzivi i u ofanzivi", kazao je Petrović.

On je podsjetio da je Široki Brijeg "štedio igrače" i da su sada svi svježi, ali je naglasio kako ništa ne mora da znači te da je najbitniji način igranja fudbalera Željezničara.

Kada je riječ o sastavu Petrović je kazao kako postoji pitanje jednog beka, a da će Zeba, koji je imao bolove, po potrebi popiti tabletu.

Darko Marković (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Darko Marković (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)

Igrač Darko Marković je kazao kako su ciljevi Željezničara poznati te da Plavi uvijek idu na pobjedu.

"Podsjetit ću vas na taj njihov poraz i mi sada idemo maksimalno da odigramo dobru utakmicu i naravno – da se vratimo s pozitivnim rezultatom. O derbiju ne razmišljamo jer je ovo polufinale Kupa i ono je sada najbitnije", zaključio je Marković.

Susret počinje u 18:00 sati.