Trener Slobode
0

Petrović: Sarajevo je favorit protiv nas, idemo na Koševo da se nadmećemo

FENA
Slavko Petrović (Foto: Fena)
Slavko Petrović (Foto: Fena)
Trener Slobode Slavko Petrović izjavio je nakon jučerašnjeg remija s Borcem (1:1) da je njegova ekipa prokockala tri boda te da su Banjalučani na sve moguće načine pokušavali da njegovim igračima "podmetne nogu".

U tome su u dobroj mjeri uspjeli igrajući čvrsto i disciplinirano.

"Možemo žaliti za dva izgubljena boda. U drugom poluvremenu igrali smo puno agresivnije i ofanzivnije, vodili smo igru i stvarali šanse. Mi nismo, a Borac jeste imao sreće. Dva puta se lopta odbila s gol-crte, pogodili smo stativu, jednom je njihov golman odlično intervenirao. I konačno, vodili smo 1:0 što je trebalo da krunišemo sa tri boda, ali nismo uspjeli", ocjenjuje Petrović u razgovoru za Fenu.

Izjednačujući gol Petra Kunića u 85. minuti bio je, smatra trener Slobode, veoma lijep, pravi euro-gol, ali i posljedica nepažnje odbrane njegovog tima.

"Nijedan naš stoper nije izašao na Kunića, a osim toga, imali smo tri igrača iza njega i mogli su da spriječe šut. Međutim, reakcija je bila loša i kažnjeni smo", navodi trener Slobode.

Zbog šestog žutog kartona protiv Sarajeva neće igrati Darko Todorović, ali se u ekipu vraća kapiten Perica Ivetić, koji je pauzirao iz istog razloga.

Nove igrače Ivora Weitzera i Thomasa Ulimwengua priželjkuje što prije u ekipi, ali ne zna kada će dobiti dokumente i dozvolu za debitantski nastup za njegovu ekipu.

"Nadam se da će uskoro dobiti pravo nastupa kako bi nam pomogli u nastavku prvenstva. U srijedu gostujemo kod Sarajeva, ekipe koja je u prvom dijelu prvenstva igrala najljepši nogomet, ali su zatim upali u malu krizu. Kao i nama, ni njima ovi tereni ne igu na ruku", kaže Petrović.

Gledao je Musemićevu ekipu u Bijeljini protiv Radnika. Na lošem terenu imaju probleme, kao i Sloboda, jer se radi o ekipama koje vole da se nadigravaju.

"Favoriti su protiv nas, mi idemo na se nadmećemo. Sigurno je da nijednoj ekipi neće biti lako da nas pobijedi", smatra Petrović.

Ohrabren je što su igrači Slobode ispoljavaju veliku borbenost, mada još treba vremena da se adaptiraju na njegov koncept igre.

"U sve tri utakmice vidjelo se da na terenu igramo s velikim žarom, s dosta borbenosti i trčanja, te da smo kondiciono jako spremni. Iako smo protiv Borca bili bolji i s više šansi, honorirani su oni. To je tako u nogometu, negdje budeš nagrađen, a negdje kažnjen. Tako da sam siguran da ćemo neku utakmicu možda odigrati lošije, a da ćemo osvojiti bodove", zaključio je trener Slobode, Slavko Petrović.

Tuzlaci će u Sarajevo otputovati u utorak, dok se utakmica 22. kola Premijer lige BiH Sarajevo – Sloboda igra u srijedu od 15:00 sati.