Trener Željezničara
185

Petrović: Rezultat s Grbavice nam daje nadu, idemo u Štokholm po iznenađenje

Piše: N. K.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nogometaši Željezničara i AIK-a večeras su odigrali bez golova u prvom susretu drugog pretkola Evropske lige na stadionu Grbavica, a trener Plavih Slavko Petrović nakon utakmice nije bio puno razočaran.

"Vidjeli smo jednu zanimljivu utakmicu. AIK je protivnik koji fizički dominantniji od nas i strepili smo od prekida, ali na sreću nije ih puno bilo. Bogičević je odigrao sjajnu utakmicu i dobio je bezbroj zračnih duela. Imali smo više od igre i bili smo dominantniji. Nadam se da možemo s ovakvom jednom kvalitetnom ekipom da izađemo na kraj i u revanšu. Pokušat ćemo u Štokholmu da napravimo iznenađenje. Mislim da svi koji su danas bili na Grbavici nisu razočarani otišli kućama", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

Trener Plavih se potom dotakao igre napadača Steve Nikolića.

"Stevo nije igrao mnogo u zadnjih godinu dana tako da nije lagano ući igrati od prve minute i odmah briljirati. On je svoj posao odradio sasvim solidno. Ima tu još stvari koje nam nedostaju, a imamo cilj da dovedemo još pojačanja, ali kvalitetnih pojačanja. Ako se na tržištu ukaže prilika da dođe igrač koji bi napravio prevagu, mi ćemo ga pokušati dovesti", rekao je Petrović.