FK Željezničar
64

Petrović: Protiv Slobode nam je najteža utakmica do kraja prvenstva

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara sutra igraju derbi kola protiv Slobode u okviru 6. kola Lige za prvaka.

Klub iz Sarajeva je prvoplasirani na tabeli, a ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Zrinjski.

Plavi će pokušati popraviti dojam nakon ispadanja iz polufinala Kupa BiH od Širokog Brijega.

Trener Željezničara Slavko Petrović kazao je danas na pres-konferenciji da je igračima nakon poraza u polufinalu Kupa BiH protiv Širokog poručio da se "pasti može, ali dići mora".

"Osigurali smo matematički Evropu. Zauzimamo prvo mjesto, a naše ambicije rastu, što je normalno. Želimo da budemo poslije ovog kola na ovom mjestu. Nadam se da smo se ne samo fizički odmorili, već i psihički povratili, što je bio cilj", poručio je trener Željezničara.

Dodao je da je bi tim s četiri boda iz naredne dvije utakmice napravio veliki korak, a sa šest bi otvorili vrata šampionskoj tituli.

"Okrećemo se narednoj utakmici, koja će biti najteža do kraja prvenstva. Imamo protivnika koji će sve dati od sebe, znamo tradiciju. Slobodu cijenim, imaju dobre igrače. Što se tiče našeg igračkog kadra, Stanić odrađuje kaznu zbog kartona, Žerić se požalio na povredu. Vraćaju se Crnov, Hasanović i Stojanović. Ulazimo ozbiljno i dat ćemo sve za tri boda i to će biti jasan korak šta želimo dalje", zaključio je Petrović.

Prvotimac Željezničara Ivan Crnov smatra da je predstojeća utakmica od velikog značaja.

"Igrači koji danas putuju u Tuzlu su svjesni da moraju pobijediti. Za 'vratom' nam diše Zrinjski. Mislim da su moji saigrači spremni i da ćemo se vratiti s tri boda u Sarajevo", kratko je kazao Crnov.

Utakmica između Slobode i Željezničara se igra od 17 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.