Nogomet
0

Petrović: Promjena u ekipi će biti, cilj je prolazak u polufinale Kupa BiH

Piše: N. K.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara sutra će na Grbavici u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine. Prvi susret završen je rezultatom 2:2.

U prostorijama kluba danas je tim povodom održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim obratili šef stručnog štaba Plavih, Slavko Petrović i fudbaler Siniša Stevanović.

"Rezultat je aktivan i daje nam pravo da se nadamo prolasku dalje. To je naš osnovni cilj. Imamo 16 igrača i dva golmana na raspolaganju za Kup takmičenje jer ostali nemaju pravo nastupa. U meču protiv Metalleghea pokazali smo koliko smo fizički spremni", rekao je Petrović pa dodao:

"Sačekat ćemo današnji trening i onda ću odlučiti o sastavu. Nemamo mi kapacitet da možemo promijeniti sedam, osam igrača. Možemo promijeniti nekoliko igrača i to će se sigurno i desiti. Osvježit ćemo ekipu. Želimo se i iskupiti navijača za dio predstave na meču protiv Mladosti".

Predstavnicima medija obratio se i Siniša Stevanović.

"Veoma dobro poznajemo protivnika i individualno i kao tim. Imamo prednost gola u gostima i mislim da je to odličan rezultat, kako se ne bi previše opustili. Cilj je prolazak u polufinale Kupa i sve osim toga za nas bi bio neuspjeh", rekao je Stevanović.