Nastavak prvenstva
10

Petrović: Mladost je nezgodna ekipa, ali na terenu se mi moramo pitati

Piše: A. K.
Perica Ivetić i Slavko Petrović (Foto: D. Z./Klix.ba)
Perica Ivetić i Slavko Petrović (Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru 19. kola nogometne Premijer lige BiH tuzlanska Sloboda u subotu na stadionu Tušanj dočekuje ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i kapiten ekipe Perica Ivetić.

Petrović je izuzetno zadovoljan šestosedmičnim pripremnim periodom u kojem su Crveno-crni odradili 48 treninga i šest utakmica.

"Momci su zaista radili kvalitetno i svi su se trudili dati maksimum. To će nam biti veoma bitno u dijelu sezone koji nas očekuje. Na svim tim utakmicama dobili su šansu svi igrači koji su nama bili na raspolaganju. Imali smo uvid u to koliko nam oni mogu pomoći u određenim situacijama i na određenim pozicijama", istakao je Petrović.

Smatra i da je prijelazni rok odrađen na kvalitetan način, u kojem je pojačano prvih 18 igrača.

"U ovom periodu koji slijedi imat ćemo težak program. Bilo je igrača koji su došli pet do 12 i oni moraju sada stizati ekipu. Nadam se da će nam i oni dodatno pomoći u predstojećem periodu", rekao je strateg Tuzlaka.

Pred Slobodom je od 16 do 18 utakmica, ukoliko uđu u finale, a Petrović se nada da neće biti odgađanja određenih susreta.

"Za početak imamo Mladost koja je veoma nezgodna i čvrsta ekipa. Oni su to pokazali i prošle godine, posebno dolaskom trenera Mulalića. Imaju strahovito dobru defanzivu i iz nje se stvara dobra kontra. Očekuje nas težak zadatak i kao što ćemo mi njih, i oni će nas pokušati iznenaditi, ali ja mislim da na našem terenu mi trebamo da se pitamo. Ekipa se osvježila poslije Turske, a reducirali smo i treninge proteklih dana", naveo je Petrović, izrazivši nadu da će Sloboda osvojiti tri boda koja su joj veoma bitna.

Kapiten Ivetić kazao je da novi igrači koji su stigli u Slobodu, ali i oni koji su se vratili u svoj nekadašnji klub na Tušnju, sada moraju dokazati zašto su ih Crveno-crni angažovali.

"Nadam se da ćemo u zajedničkoj snazi i podršci ostvariti što bolji rezultat, a to je opstanak u ligi, a nadati se i da ćemo kroz kup napraviti što bolji rezultat. U sutrašnju utakmicu moramo ući hladne glave i ostvariti pobjedu koja nas drži na odstojanju od Čelika nekih šest bodova", naglasio je on.

Kada je riječ o igračkom kadru, Petrović sutra neće moći računati na Mehmedagića koji je odradio prva dva dana priprema i od tada ga više nema.

"Kakvo će stanje biti s njim sada je nepoznanica. U sljedećih nekoliko dana očekujemo zvanično da li će on nama moći pomoći ili ne. Drugi problem je Škahić koji je nakon duže bolesti jednostavno odradio dobre pripreme, vratio se veoma kvalitetno i u Antaliji zadobio povredu koja ga je odvojila od terena. Počeo je lagano trenitati, tako da je neizvjesno kada se u potpunosti vraća", zaključio je Petrović.