Željin trener
49

Petrović: Lendrića u napadu mijenja Nikolić, Projić je još na listi čekanja

Piše: N. K.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u četvrtak na stadionu Grbavica igraju protiv švedskog AIK-a prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige, a povodom sutrašnjeg susreta medijima su se obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i nogometaš Goran Zakarić.

"Ekipa AIK-a je za svaki respekt. Ipak, straha nema. Bit će to drugačija utakmica nego protiv Zete jer znamo kako je naša ekipa igrala pod pritiskom nakon lošeg završetka prošle sezone. Oni su favoriti, ali bez velikog pritiska možemo da se nosimo s takvim ekipama. Imamo dva nova igrača, Ramovića i Beganovića. Imamo i Projića koji je na listi čekanja i očekujemo potvrdu svakog minuta pa da možemo i na njega računati", rekao je Petrović, koji je istakao da će Lendrića u vrhu Željinog napada zamijeniti Stevo Nikolić.

Osim hrvatskog napadača, strijelac u dvomeču protiv Zete bio je i Zakarić, koji se nalazi u dobroj formi.

"Očekuje nas jedna sasvim drugačija utakmica. Pokazali smo da smo bolji klub u dvije utakmice i ostvarili smo glavni cilj. Imamo poštovanje prema AIK-u, ali i mi ulazimo u utakmici s maksimalnom ozbiljnošću. Želimo se pokazati u pravom svjetlu i napraviti dobar rezultat uoči revanša u Štokholmu", poručio je Zakarić.

Utakmica između Željezničara i AIK-a igra se u četvrtak s početkom u 20:45 sati, a već danas su rasprodate tri tribine, istočna, južna i zapadna.