Uoči duela na Tušnju
13

Petrović: Favoriti smo protiv Čelika, ali ga nećemo potcijeniti iako je u krizi

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Nogometaši Slobode utakmicu 17. kola Premijer lige BiH protiv Čelika igraju u ponedjeljak, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici tuzlanskog kluba iskazali veliki optimizam uoči duela sa starim rivalom.

Nogometaš Vladimir Grahovac, koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Sloge iz Simin Hana, izjavio je da je poslije plasmana u polufinale Kupa BiH atmosfera u svlačionici veoma pozitivna, te je optimista uoči duela sa svojim bivšim klubom.

"Čelik je trenutno u krizi. Igramo na domaćem terenu, favoriti smo, ali ih ne smijemo podcijeniti, jer je u fudbalu sve moguće. Pogotovo u ovo vrijeme kada tereni nisu adekvatni za igru. Ukoliko pružimo angažman kao na prethodnim utakmicama, očekujem pobjedu", rekao je Grahovac.

Na upit da li je protiv Sloge odigrao najbolju utakmicu u dresu Slobode, rekao je da ne zna je li to bilo njegovo najbolje izdanje.

"To je nebitno, važno je da je Sloboda prošla u polufinale", naglasio je nogometaš Tuzlaka.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović kazao je da bi za njega razočaravajući bio svaki rezultat osim pobjede. "Skenirao“ je Zeničane na posljednje tri utakmice od kojih dvije domaće, a posebno je za sutrašnje gledanje s igračima pripremio scene koje su interesantne, kako bi se što bolje pripremili za utakmicu.

"Pokušali smo ponovo da odmorimo ekipu. Nije mala stvar za 10 dana odigrati četiri utakmice. Nadam se da je to uspjelo, igrači su jučer imali slobodan dan. Očekujem da će u susret ući s velikim požrtvovanjem, jer je ova utakmica za nas veoma bitna. Pobjedom protiv Čelika bismo napravili veliki korak ka cilju, a to je da imaš što više bodova u odnosu na ekipe koje se bore za opstanak. Očekujem ozbiljan pristup utakmici, da se neće igrači dići zbog pobjede u Kupu BiH i da ćemo osvojiti tri boda i onda očekivati taj posljednji susret s GOŠK-om. Napravili smo dobru seriju igara koja nam je donijela dosta bodova i uspjeh u Kupu BiH", istakao je trener Petrović.

Narednog protivnika nikako ne svrstava u lakše, bez obzira na trenutni položaj na tabeli.

"Moraš pokazati poštovanje prema svim rivalima, jer smo imali problema i sa trećeligašem i sa prvoligašem, a Čelik je ekipa koja se treba uvažavati. Nisu slučajno osvojili 10 bodova, ne može im se prigovoriti da se ne bore", smatra trener Tuzlaka, dodavši da gosti imaju nekoliko sjajnih igrača koje treba respektovati, izdvojivši strijelca Mahmutovića i Šišića, i s pozicija na kojima igraju Slobodi prijeti najveća opasnost.

Petrović za ovu utakmicu ne može računati na tri igrača. Eldin Omerović je povrijeđen i danas je napustio trening. Dino Hodžić je na treningu skoro pregrizao jezik i išao je na šivanje. Zilkić je osjetio bod u butini, nije trenirao i to su tri igrača koji neće biti među 18 na spisku za utakmicu.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se u ponedjeljak od 13 sati.