Nogomet
17

Petrović: Ekipe su trkački dale sve, lijepo smo dočekani i želimo se revanširati na isti način

Piše: O. T.
Slavko Petrović (Davorin Sekulić/Klix.ba)
Slavko Petrović (Davorin Sekulić/Klix.ba)
Trener Željezničara Slavko Petrović prokomentarisao je okršaj protiv Sarajeva u gostima koji je okončan rezultatom 0:0.

Petrović je ocijenio da je meč bio ujednačen, a posebno je naglasio gostoprimstvo domaćeg tima.

"Sigurno jedna od najvažnijih utakmica bh. fudbalu. Pored rezultata vidjeli smo utakmicu gdje su obje ekipe trkački dale sve. Bili su teški uslovi, teren je bio jako mekan. Kada bismo utakmicu podijeilli odigrali smo prvih i zadnjih 15 minuta dobro. Sarajevo nam je zadavalo u početku drugog dijela paklene probleme tako da je jedna trećina meča pripala nama, druga njima, a treća je bila ujednačena. Sarajevo je imalo kvalitetnije šanse. Problem obje ekipe je realizacija i mislim da će tome doći kraj. Mislim da je utakmica prošla u fer i korektnoj atmosferi te da smo i pored 0:0 dali dobru reklamu za derbi. Lijepo smo dočekani i revanširat ćemo se za to", rekao je Petrović.

Na pitanje o partiji Lendrića, trener Plavih je kazao da ovaj napadač ponovo nije odigrao na nivou, a zadržao ga je do finiša meča i zamijenio ga Stevom Nikolićem, jer nije želio ranije trošiti izmjene.

"Rekao sam da trenutno stanje Lendrića nije kvalitetno. Nije uradio ono što treba, ali je trkom ispunio planove. To je nabolnija pozicija kao i golman i tu trener mora imati najviše kredita. Lendrić je bio bezopasan. Odlučio sam se zadržati ga duže jer su još dva-tri igača imali probleme i zato sam čekao da ga zamijenim kasnije", kazao je Petrović.