Uoči susreta s Krupo
5

Petrović: Držimo sve konce u svojim rukama; Bekrić: Nadamo se podršci navijača

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Željezničar će u okviru 8. kola Lige za prvaka gostovati kod Krupe, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu Stadiona Grbavica na kojoj su se obratili šef struke Plavih Slavko Petrović te prvotimac Samir Bekrić.

"Došli smo u situaciju da smo tri kola prije kraja, sa minus 11 bodova, stigli do borbe za titule. Držimo sve konce u našim rukama, mi se najviše pitamo, naročito ako se zna da smo u zadnjih 15 utakmica bez poraza. Nakon dolaska ovdje sam izjavio da trebamo stvoriti porodičnu atmosferu. Zajedništvo koje vlada među igračima, upravom, navijačima, legendama je na jako visokom nivou. Kada sve tako funkcioniše uspjeh je siguran. Imali smo i mi padova, ali smo se brzo vraćali", izjavio je Petrović.

Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ekipa je fokusirana na utakmicu s Krupom, koju će igrati bez kapitena Zajke Zebe.

"Koncetrisani smo na samo jednu utakmicu, znamo njenu važnosti, kao i šta nas čeka. Krupa je kući izgubila samo dvije utakmice, od nas i od Sarajeva te uz remi sa Zrinjskim od 0:0 samo na te tri utakmice nisu postizali golove. Krupa će ući rasterečeno u utakmicu i sigurno da se očekuje spektakl. Izuzev Zebe svi igrači su nam na raspolaganju", dodao je Petrović.

Samir Bekrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon toga se obratio prvotimac Samir Bekrić, koji je istakao da je ekipa svjesna važnosti utakmice, ali i kvalitete protivnika.

"Očekuje nas jako teška utakmica protiv jako nezgodnog protivnika, koji je pokazao i na Grbavici da ima dobru ekipu. Igraju na podlozi koja njima više odgovara nego nama, ali ipak na nama je da se priviknemo i damo maksimum, kako bismo potvrdili sve ovo što smo dosad uradili. Nadamo se podršci navijača koji su tokom sezone pokazali da su naš 12. igrač", rekao je Bekrić.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati u Krupi na Vrbasu.