Premijer liga BiH
7

Petrović: Bodovi protiv Radnika su potrebni u borbi za titulu; Nikolić: Nadamo se pobjedi

Piše: D. B.
Slavko Petrović i Stevo Nikolić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavko Petrović i Stevo Nikolić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u okviru 5. kola Lige za prvaka u nedjelju biti gosti Radniku u Bijeljini. Uoči ove utakmice su se novinarima obratili trener Plavih Slavko Petrović i nogometaš Stevo Nikolić.

Ekipa Željezničara zbog snijega nije odigrala utakmicu polufinala Kupa BiH u srijedu te zbog toga odmornija ide na megdan Radniku. Petrović očekuje pobjedu svog tima i nastavak borbe za titulu.

"Ekipa se odmorila, imali smo pet utakmica u dvije sedmice, tako da je pauza dobro došla. Iznenadio nas je snijeg, tako da je utakmica Kupa BiH otkazana. Vidi se da su uslovi i dalje voma loši. Mi smo na dan utakmice mogli samo trčati na plastičnoj travi koja je bila puna snijega. Jučer smo malo trenirali, ali sam sretan što dva dana prije utakmice odlazimo u Bijeljinu, gdje ćemo trenirati na normalnom terenu te raditi na miru. S Radnikom se ove sezone sastajemo peti put, čeka nas čvrsta utakmica. To je ekipa za respekt, ali smo mi u prednosti. U četiri odigrane utakmice protiv Radnika ove sezone imamo tri pobjede i remi, ali i taj remi je mogao biti pretvoren u pobjedu. Nadam se da će moji igrači dati sve od sebe za tri boda, koja bi bila veoma važna u utrci na oba fronta", izjavio je Petrović.

Većih promjena u ekipi neće biti.

"Najvjerovatnije da nećemo mnogo mjenjati, pad forme kod dva ili tri igrača je rezultat velikog broja utakmica. Mislim da ćemo biti dobri nakon pauze", dodao je trener Plavih.

Potom se novinarima obratio nogometaš Stevo Nikolić koji također očekuje trijumf.

"Dobro dođe odmor, pogotovo u ovakvom tempu. Radnik je uvijek neugodan, iako mi igramo tamo veoma dobro. Utakmica će biti zanimljiva, nadamo se pobjedi. Kvalitetniji smo, pokazali smo to. Svjesni smo koliko su važna tri boda u utrci za titulu. Radniku sam dao nekoliko golova, vidjet ćemo šta će biti ovog puta. Bitno je da pobijedimo, a ne ko će postići pogodak", poručio je Nikolić.

Radnik i Željezničar se sastaju u nedjelju.