Nogomet
87

Petrović: Bitno je da pobijedimo Metalleghe i ostanemo u igri na svim frontovima

Piše: N. K.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, otputovali su u Banjaluku gdje će u subotu odmjeriti snage sa domaćim Metallegheom.

Pred svaku domaću i gostujuću utakmicu fudbaleri borave i karantinu, a tako će biti i pred sutrašnji susret. Ekipa će danas odraditi i jedan trening u gradu na Vrbasu.

"Ovo nam je drugo gostovanje u tri dana, ali mislim da smo uspjeli da se oporavimo. Bitno je da osvojimo nova tri boda i tako ostanemo u igri na svim frontovima. Gledao sam Metalleghe uživo protiv Širokog Brijega i mogu reći da su me prijatno iznenadili. Nevjerovatno su se borili na terenu i zasluženo su pobijedili", rekao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Željezničar.

U konkurenciju za utakmicu vraća se Danijel Stojanović, koji nije imao pravo nastupa na kup utakmici protiv Radnika. Svi ostali igrači su na raspolaganja Petroviću, osim ranije povrijeđenog Ivana Crnova.

"Nije lagano igrati na ovakvim uslovima i terenima i trebat će nam mnogo truda da pobijedimo Metalleghe. Ipak, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno, psihički smo spremni i znamo naše želje, a to su maksimalna tri boda", rekao je Darko Marković, koji se protiv Radnika upisao u listu strijelaca.

Utakmica između Metalleghea i Željezničara igra se na stadionu u Banja Luci u subotu od 15:00 sati.