Nakon dijagnosticiranja leukemije
0

Petrov: S nogometom je gotovo, sada počinje borba za život

Totalsport
Kapetan bugarske nogometne reprezentacije, Stilijan Petrov, obznanio je kraj nogometne karijere nakon što mu je u petak dijagnosticirana akutna leukemija.

"S nogometom je gotovo, ovo je kraj. Sada počinjem borbu za svoj život i vjerujte mi da ću se boriti", rekao je za bugarske dnevne novine Tema Sport veznjak premierligaškog kluba Aston Ville.

Petrov (32) je za vrijeme utakmice protiv Arsenala (poraz 3-0) protekloga vikenda osjetio jake glavobolje, a onda je na poluvremenu klupski liječnik savjetovao da ga se izvadi iz igre. Međutim, to se nije dogodilo.

"Vrlo brzo sam izgubio snagu u drugome poluvremenu što za mene nije normalno. To je život. Prošli smo tjedan u Londonu pili kavu, a sada razgovaramo o ovim stvarima. Borit ću se! Tu nema dvojbe. Istovremeno želim zahvaliti svima u svijetu na velikoj podršci", rekao je Bugarin.

Njegov sunarodnjak Dimitar Berbatov vjeruje da će mu bliski prijatelj pobijediti ovu bolest.

  • Molimo se svi da će Petrov, jedan od najboljih igrača Bugarske svih vremena i moj veliki prijatelj, pobijediti ovu bitku. Zaslužuje našu podršku. Samo vjerujte – rekao je Berbatov.

Navijači Aston Ville planiraju 19-minutno skandiranje za vrijeme subotnje utakmice protiv Chelseaja. Inače, 19 je broj koji je Petrov nosio na dresu birmingemskog kluba.