Francuski kup
0

Petoligaš Chambery izbacio i trećeg prvoligaša

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nastavlja se senzacionalna priča SO Chamberyja, petoligaškoga nogometnog kluba, u Francuskom kupu. Osigurali su amateri plasman u četvrtfinale domaćim slavljem (2-1) protiv prvoligaša Sochauxa.

Preokrenula je amaterska ekipa vodstvo gostiju (Ideye u 21. minuti) pogocima Tissot-Rosseta u 61. i Yahije Beya u 71. minuti.

Sochaux je već treći prvoligaški klub koji je Chambery izbacio na svom pobjedničkom pohodu. Ranije su, boljim izvođenjem 11-eraca, amateri izbacili Monaco i Brest. Nikad dosad u 93-godišnjoj historiji Francuskog kupa jedan petoligaš nije izbacio iz takmičenja tri člana elitne lige.

"Danas imamo zabavu. Sutra ću svom šefu na poslu javiti da sam se razbolio", rekao je novinarima nakon senzacionalne pobjede branič Chamberyja Stepan Roux.

Iznenađenje je u dvoboju osmine finala priredio i drugoligaš Le Mans, koji je na gostovanju pobijedio prvoligaša Nancyja 2-1. Lille, vodeći sastav prve francuske lige, na jedvite je jade na svom stadionu prošao Nantes, devetoplasiranu ekipu druge lige.

Slavili su domaći 4-3 boljim pucanjem 11-eraca. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 1-1.

Francuski nogometni kup, osmina finala:

Chambery- Sochaux 2-1 Martigues – PSG 1-4 Nancy – Le Mans 1-2 Drancy – Nice 0-1 Lille – Nantes 4-3, 1-1