Hrabar potez
106

Petković "prekrižio" najveću zvijezdu i izazvao buru u Alžiru, postavio mu je i ultimatum

H. H.
Ryad Mahrez i Vladimir Petković (Foto: Twitter / montaža)
Ryad Mahrez i Vladimir Petković (Foto: Twitter / montaža)
Selektor Alžira Vladmir Petković objavio je spisak nogometaša za kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvfenstvo protiv Gvineje i Ugande, a na njemu nema najveće zvijezde Ryjada Mahreza.
Očekivano, takva odluka izazvala je pravu medijsku buru u Alžiru.

Mahrez je, pravdajući se povredom, propustio prethodne dvije utakmcie reprezentacije, ali to se očigledno nije svijedlo Petkoviću koji smatra da Mahrezovo šturo objašnjenje nije dovoljno i da se nogometaš Al Ahlija mora javiti Nogometnom savezu Alžira i očitovati o svemu.

S obzirom da to nije učinio, Petković je zaključio da Mahrez još uvijek ne želi da igra za reprezentaciju.

"Mahrez nas mora kontaktirati ako se želi vratiti u reprezentaciju. Nisam dobio nijedan poziv što nam govori da igrač još ne želi da se vrati. Vrata su mu uvijek otvorena", kazao je Petković.

Međutim, Petkovićevi komentari su u potpunoj suprotnosti sa onim što Mahrez tvrdi, vjerujući da je došlo do ogromnog nesporazuma između dvije strane koje su čekale jedna drugu.
"Nisam dobio pozive ni od trenera ni od saveza. Imao sam malu povredu koljena, pa sam se odlučio za odmor kako bih bio spreman za dvije važne utakmice koje nam slijede. Reprezentaciji želim puno sreće. Iako mi je važno da igram, poštujem odluku selektora", napisao je Mahrez.

Podsjetimo, bh. stručnjak Vladimir Petković postao je selektor Alžira početkom ove godine. Potpisao ugovor do 2026. godine, a mjesečno će zarađivati oko 135.000 eura.