Poznat spisak
17

Petev odlučio poštedjeti trojicu standardnih reprezentativaca, Pjanić se "čisti" večeras

D. P.
Pjanić je suspendovan (Foto: E. M./Klix.ba)
Pjanić je suspendovan (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev odabrao je roster za večerašnji susret protiv Rumunije na zatvaranju treće sezone Lige nacija.

Zahvaljujući pobjedi kolo prije kraja protiv Crne Gore, reprezentativci BiH rasterećeni gostuju u Rumuniji pošto su već ostvarili zacrtani cilj i osvojili grupu u drugoj diviziji Lige nacija.

Kako Zmajevi večeras ne ulaze s imperativom pobjede, bugarski stručnjak je odlučio odmoriti nekoliko nogometaša koji su standardni u prvih 11 reprezentacije BiH.

Za nastup neće konkurisati Miroslav Stevanović, Amir Hadžiahmetović i Dennis Hadžikadunić, dok neće biti ni suspendovanog Miralema Pjanića zbog akumuliranih žutih kartona. S druge strane, za meč su prijavljeni Adnan Kovačević, Eldar Ćivić i Sanjin Prcić, igrači koji su s tribina pratili meč protiv Crne Gore.

Situacija s Miralemom Pjanićem je posebno zanimljiva i specifična. Naš sjajni veznjak je dobio drugi žuti karton u ranoj fazi utakmice protiv Crne Gore, dok nismo imali rezultat koji nam donosi osvajanje grupe. To mu je drugi žuti u Ligi nacija i značilo je da propušta Rumuniju, meč koji je mogao biti vrlo bitan.

Međutim, nakon toga Zmajevi su postigli gol za pobjedu i ispostavilo se da je odlična stvar to što Pjanić propušta utakmicu jer nam nije potreban večeras protiv Rumunije, a očistit će kartone za moguće utakmice u baražu Lige nacija.

Spisak prijavljenih igrača koji konkurišu za Rumuniju pogledajte OVDJE!

Utakmica Rumunija - Bosna i Hercegovina na programu je večeras u 20:45 sati na stadionu Giulesti u Bukureštu. Meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske, a pomagat će mu zemljaci Cevdet Komurcuoglu i Ibrahim Çaglar Uyarcan. Četvrti sudija je takođe Turčin Yasar Kemal Ugurlu.