Selektor Zmajeva
122

Petev o izostavljanju Vrančića i Bilbije: Pozvani su najbolji igrači koje imamo

N. K.
Ivaylo Petev (Foto: T. S./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je danas spisak Zmajeva za odlučujuće kvalifikacione utakmice protiv Finske i Ukrajine, a nakon čitanja spiska odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.
"Moguće je da ćemo nastaviti igrati na isti način i u istoj formaciji. Tražit ćemo i neke nove stvari. Bitno je da smo skoncentrisani i da izgledamo bolje nego u posljednjim utakmicama. Nema laganih protivnika. Bit će teške utakmice, pogotovo prva protiv Finaca", rekao je Petev u uvodu press konferencije.

Najveća prijetnja u reprezentaciji Finske definitivno će biti Teemu Pukki, koji je u nekoliko navrata postizao golove našoj selekciji.

"Ne samo da moramo čuvati Pukkija, moramo izgledati veoma čvrsto i dobro. Pogotovo protiv njega. Nadam se da će odbrambeni igrači odraditi dobar posao. Uostalom, nije bitno kako će oni igrati, bitno je kako ćemo mi. Odradit ćemo dobar posao i nadam se da ćemo uzeti tri boda", rekao je.

Na spisku se nije našao Mario Vrančić, koji je protekli ciklus propustio zbog povrede. Ipak, nakon toga se ustalio u ekipi Stokea, koji igra u Championshipu.

"Situacija je takva da su ovi igrači sa spiska zaslužili da budu tu. Žao mi je što se prošli put povrijedio. Kad mislim da neki igrač može pomoći reprezentaciji, on će svakako biti tu. Vraćaju nam se i igrači koji prošli put nisu bili tu. Molim Boga da svi igrači sa spiska dođu i na okupljanje", poručio je.

Peteva su pitali i zašto na spisku nema najboljeg igrača Premijer lige BiH Nemanje Bilbije.

"Pratim cijelu Premijer ligu BiH i znam u svakom klubu ko je dobar. I Džeko i Menalo i Prevljak i Demirović su tu od prvih dana, tako da smatram da su oni bolji, odnosno najbolje što BiH ima kada je riječ o napadačima", istakao je.

Selektor se dotakao i atmosfere koju očekuje u Zenici.

"Puno mi znači što će biti pun stadion. Protiv Kazahstana su nas navijači također podržali, a sada pogotovo očekujem, kada bude pun stadion. Imat ćemo pet dana od okupljanja do utakmice da se pripremimo i zajedno s navijačima ostvarimo cilj", poručio je Petev za kraj.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine će u novembru odigrati dva meča u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Prva je na programu utakmica BiH - Finska, koja će biti odigrana 13. novembra u 15:00 sati, dok će meč BiH - Ukrajina biti odigran 16. novembra u 20:45 sati. Obje utakmice će biti odigrane na stadionu Bilino Polje u Zenici.