Meč protiv Ukrajine
119

Petev izbacio Pjanića iz tima, Savez prvo objavio pa povukao vijest

D. P.
Miralem Pjanić (Foto: NS BiH)
Miralem Pjanić (Foto: NS BiH)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o izbacivanju Miralema Pjanića iz sastava za večerašnji okršaj s Ukrajinom zbog nediscipline, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH, a onda i obrisano sa zvanične stranice.
Miralem Pjanić večeras neće biti u startnoj postavi niti na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine.Tako je odlučio selektor Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem. Iz Saveza su dodali da je bh. vezisti žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku selektora.

No, na stranici Nogometnog saveza BiH veoma brzo je uklonjena ova objava.

Obrisana objava na kojoj se vidi link NS BiH
Obrisana objava na kojoj se vidi link NS BiH

"Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere", navedeno je u obrisanom saopštenju Saveza.

Pjanić je zaradio brojne zvižduke prilikom izlaska iz igre u utakmici protiv Finske. On je igru napustio u nastavku susreta u trenucima kada je BiH imala zaostatak od dva gola, a s tribina Bilinog polja čuli su se zvižduci.

Bh. nogometašu brojni fanovi su zamjerili to što je fotografisan prilikom izlazaka u glavnom gradu BiH, a tokom priprema reprezentacije.