Sasvim očekivano
9

Peter Bosz zbog katastrofalnih rezultata dobio otkaz u Borussiji, zamijenio ga Peter Stöger

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Holandski trener Peter Bosz je dobio otkaz na klupi Borussije iz Dormtunda.

Bosz (54) je na klupu Milionera stigao u 6. juna ove godine sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, ali je nakon samo šest mjeseci uspio u potpunosti ono što su Klopp i Tuchel godinama gradili i sasvim zasluženo mu je uručen otkaz.

Borussia je pod njegovim vodstvom odigrala ukupno 24 utakmice sa mizernih 8 pobjeda uz 10 poraza i 6 neriješenih rezultata.

U Ligi prvaka Borussia je ispala u grupnoj fazi uz samo dva osvojena boda protiv APOELA, a u Bundesligi u 15 utakmica zabilježeno je samo šest pobjeda.

Zanimljivo, svih šest pobjeda stiglo je u prvih sedam kola, a od osmog kola koje se igralo 14. oktobra navijači ekipe Dortmunda nisu se nijednom radovali u prvenstvu.

Kap koja je prelila čašu navijačima, ali i upravi kluba bio je sramni jučerašnji poraz kod kuće od pretposljednjeplasiranog Werdera (1:2).

Odmah po okončanju saradnje sa Boszom Borussia je potpisala ugovor sa austrijskim trenerom Peterom Stögerom (51) koji je prije sedmicu dana otjeran iz Kölna sa kojim je u 14 kola osvojio samo 3 boda.

Stöger je dobio ugovor do kraja ove sezone s opcijom produženja saradnje ukoliko Borussia ostvari plasman u Ligu prvaka.