Premiership
0

Petarda na Etihadu: Manchester City razbio Liverpool

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihad stadionu u okviru 4. kola Premiershipa ekipu Liverpoola rezultatom 5:0.

Obje ekipe su prije ovog kola imale identičan bodovni učinak, a bolji dojam u uvodna tri kola ostavili su gosti, koji su ranijih godina znali biti "crna mačka" Cityju.

Ipak, današnja utakmica je preokrenula cjelokupni dojam u korist ekipe iz Manchestera.

Domaći su u vodstvo stigli u 24. minuti kada je Aguero iskoristio sjajnu asistenciju De Bruynea, zaobišao Mignoleta i mirno pospremio loptu u mrežu.

Osam minuta prije odlaska na odmor Mane je zaradio isključene nakon žestokog starta na golmanu Edersonu pa je Liverpool većinu utakmice igrao s igračem manje.

U šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Gabriel Jesus je glavom postigao gol i udvostručio prednost nakon centaršuta danas sjajnog De Bruynea.

Igrao se osmi minut nastavka kada je odlični brazilski napadač iskoristio nesebično dodavanje Aguera za veliku prednost Cityja.

Sane je pred kraj meča nakon dobro odigranog duplog pasa s Mendyjem povećao prednost na 4:0, a onda je njemački rezervista u sudijskoj nadoknadi postavio i konačan rezultat fantastičnim golom s ivice šesnaesterca.

Manchester City se s novom pobjedom probio na prvo mjesto Premiershipa, dok je Liverpool pao na petu poziciju.