Bundesliga
35

"Petarda" Bayerna u derbiju protiv Schalkea, Bavarci opasno zaprijetili Leipzigu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna upisala je sigurnu pobjedu u derbiju 19. kola njemačke Bundeslige protiv Schalkea na Allianz Areni rezultatom 5:0.

Bayern je puno bolje otvorio meč i već u 6. minuti stiže u vodstvo nakon pogotka koji je postigao Robert Lewandowski, a drugi gol Bavarci su postigli u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada asistenciju Goretzke koristi Muller i pogađa za 2:0.

Najljepši trenutak meča desio se u 50. minuti kada je Goretzka fantastično pogodio za 3:0 i već tada riješio pitanje pobjednika. Alcantara je povećao na 4:0 postavlja, a konačni rezultat postavio je Gnabry u 89. minuti za 12. pobjedu Bayerna ove sezone.

[TWITTER]1221148796262010881[/TWITTER]

Trijumfom protiv Schalkea, Bayern je na najbolji mogući način iskoristio kiks Leipziga koji je izgubio od Eintrachta u gostima i nakon 19. odigranih kola Bavarci su na drugoj poziciji na tabeli sa samo jednim bodom manje od Leipziga.

U narednom kolu Bayern gostuje Mainzu, dok će Schalke koji nakon ove utakmice ostaje na petoj poziciji gostovati kod Herthe u Berlinu.

Tabela