Nogomet
251

Petar Šegrt: U Gradačcu želim primijeniti ono što sam naučio kod Wengera i Ancelottija

Klix.ba
Branko Karačić i Petar Šegrt
Branko Karačić i Petar Šegrt
Petar Šegrt preporodio je Zvijezdu i za manje od tri mjeseca napravio respektabilan tim koji će prezimiti u zoni opstanka iznad Slobode, Radnika i Mladosti. Zimski odmor jučer je i zvanično nastupio za premijerligaša iz Gradačca.

“Igrači su od jučer na zasluženom odmoru, a ja sam tu još nekoliko dana. Pripreme za proljetni dio počinju 11. januara. Do tada su svi igrači dužni raditi prema programu koji su jučer dobili”, izjavio je Šegrt za Klix.ba.

Šegrt tokom zimske pauze namjerava angažovati nekoliko provjerenih pojačanja, ali o imenima nije želio govoriti.

“Moja je želja angažovati nekoliko pojačanja, ali mi moramo prvo vidjeti kakve su naše mogućnosti za dovođenje novih igrača. Moja je želja isforsirati što više mladih igrača Zvijezde i mladih igrača iz ovog kraja. Ja ovdje želim pokazati i primijeniti ono što sam naučio gledajući treninge Ancelottija, Wengera i ostalih velikih stručnjaka. Potrebni su nam jedan ili dva nova igrača, naravno u slučaju da zadržimo postojeći igrački kadar”, dodao je Šegrt.

Šegrt je ponosan na uspjeh na klupi Zvijezde, iako je ekipa tek na pola puta.

“Zadovoljan sam rezultatima i plasmanom na kraju jesenjeg dijela sezone. Kada sam došao zatekao sam 11 povrijeđenih igrača, bili smo posljednji, ali smo se za dva i po mjeseca stabilizovali i pobjegli sa dna. Želim pohvaliti sve igrače, ipak su oni najzaslužniji, a posebno dvojicu – Amera Ordagića, koji je naš ključni igrač, i Riada Demića, koje sam zbog njihovog stanja nakon povreda ponekad svjesno štedio”, zaključio je Šegrt.