Nogomet
6

Petar Ilić: U Sarajevo dolazimo da se nadigravamo

Piše: D. B.
Petar Ilić
Petar Ilić
Jedan od najboljih nogometaša banjalučkog Borca Petar Ilić je uoči utakmice 8. kola Premijer lige BiH, koju Banjalučani igraju protiv Sarajeva u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase", rekao je da njegova ekipa namjerava da se nadigrava.
Petar Ilić
Petar Ilić
U Borcu nisu zadovoljni trenutnom osmom pozicijom i sa devet osvojenih bodova iz sedam odigranih kola.

"Ne mogu reći da smo zadovoljni, jer smo izgubili neke veoma važne bodove do kojih smo mogli doći, ali to je nogomet i takva je liga da svako svakog moće iznenaditi i pobijediti. Što se tiče igre, mi smo mlada ekipa i tek se uigravamo, što znači da je potrebno strpljenje. Mislim da ćemo igrati sve bolje i bolje", izjavio je Ilić.

Borac je u 7. kolu u Banjoj Luci pobijedio Travnik i u dobroj atmosferi dočekuje utakmicu sa Sarajevom, koja se igra u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

"Pobjeda protiv Travnika nam je izuzetno važna, vratilo nam se samopouzdanje i jedva čekamo duel sa Sarajevom. Očekuje pravi derbi u kojem se želimo pokazati u najboljem svjetlu. Nadam se da ćemo odigrati kao protiv Željezničara u prvom kolu, jer samo s takvim pristupom možemo napraviti odličan rezultat. U Sarajevo dolazimo da se nadigravamo, pa ko bude bolji, taj će pobijediti", rekao je nogometaš Borca.

Sarajevo se nalazi u krizi, a danas je ostalo i bez stručnog štaba.

"Trabamo iskoristiti njihovu trenutnu situaciju u pad u igri, no, ne smijemo zaboraviti da igraju kući i pred svojim navijačima. Pokušat će na sve načine popraviti situaciju i vratiti se na pravi put", kazao je Ilić.

Banjalučani odlično poznaju protivnika.

"Sarajevo ima odlične napadače koji su najjače oružje njihove ekipe. Vezni red im je sada dosta slabiji jer su klub napustili ključni igrači Cimirot i Stojčev, ali uprkos tome, Sarajevo ima odličnu ekipu, kvalitetne igrače na svim pozicijama, pa nam neće biti lako. No, mi definitivno možemo odgovoriti i napraviti dobar rezultat", jasan je bio dvadesetdvogodišnji krilni igrač Borca.

Borac ima jedan cilj, a to je da se drži izvan opasne zone.

"Ne želimo doći u opasnu zonu, nego se boriti za što bolju poziciju. Liga ove godine nije nimalo laka", završio je Ilić.

Utakmica Sarajevo - Borac se igra u nedjelju s početkom u 16:30 sati.