Top lista
0

Pet najvećih sudijskih blamaža

Sarajevo-x.com
Donosimo vam pet najgorih sudijskih grešaka koje su zabilježene. Neke od grešaka su napravljene u nacionalnim prvenstvima, a sudije su katastrofalne greške pravili i na najvećim fudbalskim takmičenjima poput Svjetskog prvenstva.

LES MOTTRAM – Partick Thistle - Dundee United

Da biste povjerovali u ovu odluku prvo je morate vidjeti. Sudija ne samo da nije vidio da je lopta ušla u gol, nego nije vidio ni očito igranje rukom jednog od odbrambenih igrača.

GRAHAM POLL – Australija - Hrvatska

Engleski sudija Poll nikada nije bio daleko od kontraverzi, a dodatni motiv kritičarima je dao nakon katastrofalne greške na Svjetskom prvenstvu. Za isključenje Josipa Šimunića Pollu su trebala čak tri žuta kartona jer je to zaboravio uraditi odmah nakon drugog.

STUART ATTWELL – Watford - Reading

Ovo je možda i najčudnija odluka od svih. U prošlogodišnjoj utakmici engleskog Championshipa lopta koju je iz kornera ubacio Stephen Hunt prešla je korner liniju. Za sve osim za sudiju koji je pokazao na centar terena priznajući pogodatak.

CHARLES CORVER – Francuska - Zapadna Njemačka

Faul golmana Zapadne Njemačke Haralda Schumachera nad francuskim igračem Patrickom Battistonom vjerovatno je najbrutalniji start u historiji fudbala.

Corver ipak nije svirao faul, već je dosudio gol-aut dok je Battiston ležao bez svijesti sa zubima rasutim po travi. Njemačka je prošla u finale nakon penala, a Battison se oporavio tek nakon što je izašao iz kome.

PAUL LEWIS – Man Utd - Spurs

Tottenham je 2005. godine trebao doći do velike pobjede na Old Traffordu nakon neobičnog gola Pedro Medesa čiji je udarac sa sredine terena prešao gol liniju.

Pomoćni sudija Lewis nije svirao gol, a utakmica se završila rezultatom 0:0.