Ćiro Blažević
0

"Pet hiljada eura plate potrošim na ćevape"

Sarajevo-x.com
Ćiro nije krio zabrinutost (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Ćiro nije krio zabrinutost (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na pitanje da li još uvijek razmišlja o povlačenju, selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević je izjavio da neće mjenjati profesiju, ali je pitanje hoće li nastaviti bosansku avanturu.

"Ovaj poraz mi je teško pao, jer sam sentimentalno vezan za ovaj narod i istinski patim. Narod manje pati od mene, nema tih riječi kojima bih opisao svoje duševno stanje. Grize me savjest, jer nisam napravio što sam obećao", rekao je Blažević, za Jutarnji list.

Ćiro je rekao da radi atmosfere često lane i neku glupost, poput one da ćemo biti svjetski prvaci.

"I te moje nespretnosti raja prihvati i vjeruje. Sve je to zidanje psihološke napetosti i pumpanje atmosfere, ali kada se to ne dogodi čovjek se osjeća loše.

On je dodao da ga peče što je reprezentacija BiH imala nesreću, a to su žuti kartoni koje su dobili ključni igrači.

Ćiro ipak nije jedini veliki trener koji će propustiti Svjetsko prvenstvo. Tu su naprimjer Guus Hiddink i Giovanni Trapattoni.

"Moja situacija je sasvim drukčija od njihove. Roman Abramovič daje Hiddinku pet miliona eura plate, Trapattoni ima tri. Kad su takve svote u pitanju, njihova grižnja savjesti je drukčije prirode. Moja grižnja potječe od sentimenta, jer ja tih 5000 eura, koliko me mjesečno plaćaju, potrošim na “ćevape”. Novac nije u pitanju, u Sarajevu sam se osjećao kao osamdesetdruge u Zagrebu. A to je moje najljepše razdoblje u životu i nešto slično sam doživljavao u Bosni. Vrlo teško proživljavam ovu tragediju i bojim se da me nešto ne “strefi”.", rekao je Ćiro.