Sramotno ponašanje
1

VIDEO / Peruanski nogometaš dao go nakon što je golman kolabirao

Totalsport
Nevjerovatnu dozu drskosti i nesportskog ponašanja pokazao je napadač peruanskog prvoligaša Cesar Valleja, 34-godišnji Piero Alva.

U dvoboju 2. kola nacionalnog prvenstva golman gostujućeg Union Comercija Juan Flores je u 70. minuti pokupio jednu loptu nakon čega je kolabirao, iscrpljen od vrućine. Pao je na teren i ispustio loptu koju je jedan od njegovih saigrača želio izbaciti izvan terena kako bi se nesretnom golmanu ukazala pomoć.

No, dotrčao je domaći napadač Alva, blokirao loptu i smjestio je u mrežu. Ne samo da na terenu nije pokazao nimalo grižnje savjesti pred šokiranim gostujućim igračima, nego im je i nakon utakmice održao predavanje o pravilima nogometne igre.

"Što se mene tiče, ovo je jednostavno njihova greška i tako treba tretirati situaciju. Ako je golman bio povrijeđen ili se srušio zbog bolesti, zašto nije napustio teren? Svaki golman zna da, ako je povrijeđen, mora izbaciti loptu izvan terena", izjavio je Alva, zanemarivši pritom da je Flores kolabirao i da nije mogao odšetati s terena, kao i da je njegov saigrač pokušao izbaciti loptu izvan igrališta.