Bivši saigrači
53

Perišić pokazao koliko mu znači golčina za Hajduk, javio mu se i Džeko

N. K.
Trenutak kada je Perišić uputio neobranjiv udarac (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Perišić uputio neobranjiv udarac (Foto: Screenshot)
Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (35) je proteklog vikenda postigao svoj prvi pogodak za Hajduk nakon što je debitovao za splitski klub u aprilu u polufinalu Kupa Hrvatske protiv Dinama.

Perišić je pogodio sjajnim volejem u remiju s 1:1 protiv Istre 1961 u Puli, a tri dana kasnije u objavi na Instagramu dao je do znanja koliko mu znači ta golčina.

"Ovaj gol ipak znači malo više", napisao je povratnik na teren nakon povrede, a koji bi uskoro trebao biti na raspolaganju i Zlatku Daliću na okupljanju za odlazak na ovoljetni Euro u Njemačkoj.

Redale su se reakcije na Perišićevu objavu, a jedna od njih je stigla i od kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke (38).

Aktuelni napadač Fenerbahčea je s Perišićem nekad bio u milanskom Interu, a svom bivšem klupskom saigraču naklonio se kratkim komentarom.

"Doktore", napisao je Džeko dodajući tome i vatreni "emoji" koji veoma dobro opisuje Perišićev sjajan gol u Hajdukovom dolasku do remija u Puli.

Inače, još se ne zna hoće li Perišić ostati u Hajduku i narednu sezonu ili otići s Poljuda budući da je među splitske Bijele došao na posudbu iz londonskog Tottenhama.