Nogomet
1

Perica Ivetić produžio ugovor s FK Sarajevo, u subotu generalka protiv Rudara iz Kaknja

Klix.ba
Defanzivac FK Sarajevo Perica Ivetić produžio je ugovor na još godinu dana. Klub s Koševa osim ove informacije objavio i da će u subotu odigrati generalnu probu protiv Rudara iz Kaknja.

Ivetić je stigao u septembru 2016. godine u Sarajevo i tada je potpisao jednogodišnji ugovor, koji traje do kraja tekuće sezone, a potpisivanjem novog ugovora Ivetić će i u sljedećoj sezoni nastupati za FK Sarajevo.

Svojim požrtvovanim nastupima u bordo dresu, Ivetić je stekao simpatije navijača i opravdao u potpunosti očekivanja, a iskusni nogometaš je zadovoljan svojim statusom.

“Sretan sam što sam produžio ugovor. Drago mi je što smo pronašli zajednički jezik. Moje lične ambicije sa poklapaju sa ambicijama kluba i dat ću sve od sebe kako bih pomogao ekipi da ostvari ciljeve u proljetnom dijelu sezone. Želim nastupati u Evropi u dresu FK Sarajevo i biti od pomoći mladim igračima u ekipi kako bi se što bolje razvijali”, kazao je Ivetić.

Tridesetogodišnji nogometaš odigrao je do sada četrnaest zvaničnih utakmica za naš klub, upisao je i jednu uspješnu asistenciju, a ukupno je na terenu proveo 1.009 minuta. Prije dolaska u Sarajevo Ivetić je nastupao za Borac, Velež, Slobodu, Olimpik, Laktaše, Koper i BSK.

Sarajevo će svoju generalnu provjeru pred početak proljetnog dijela Premijer lige BiH odigrati u subotu. Protivnik izabranika Mehmeda Janjoša bit će Rudar iz Kaknja, ekipa koja poslije jesenjeg dijela prvenstva zauzima sedmo mjesto u 1. ligi Federacije BiH.

Susret protiv Rudara poslužit će stručnom štabu FK Sarajevo za uvježbavanje posljednjih taktičkih zamisli uoči prve ligaške utakmice u 2017. godini, koja je na rasporedu u nedjelju 26. februara na Koševu, kada će Bordo klub dočekati Vitez.

Utakmica između Sarajeva i Rudara bit će zatvorena za javnost, a igrat će se u subotu sa početkom u 13:30 sati u Trening centru FK Sarajevo.