Gazzetta dello Sport
0

Perez u "akciji Ibrahimović"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Talijanska Gazzetta dello Sport objavila je da se za Interovog napadača Zlatana Ibrahimovića bore Real i Barcelona. Madriđani nude Wesleyja Sneijdera i novac, a Katalonci Samuela Eto'a i novac.

Interesantnija je, pišu Talijani, ponuda Florentina Pereza, koji za 28-godišnjega švedskog nogometaša Intera spreman platiti 40 miliona funti odštete i još tome dodati nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera, igrača koji je u idealnim igračkim godinama i koji posjeduje potencijal postati jednim od najboljih veznih igrača na svijetu. Sneijdera bi rado u Interu vidio Jose Mourinho.

Perez se u “akciju Ibrahimović”, tvrdi isti izvor, uključio jer se želi osigurati za slučaj da iz Milana ne uspije dovesti Kaku.

Talijani, međutim, misle da bi ljudima u Interu interesantnija mogla biti Barcelonina ponuda, premda Katalonci za najboljega talijanskog strijelca daju manje novca (30 milijuna) i starijeg igrača, Ibrahimovićevog vršnjaka Samuela Eto'a.

U istom se tekstu spominje i interes Chelseaja za Milanova Brazilca Kaku. Roman Abramovič spreman je izdvojiti 70 miliona eura, a u pokušaju dovođenja 27-godišnjeg veznjaka trebao bi mu od pomoći biti novi trener londonske ekipe Carlo Ancelotti.

Spomenimo za kraj da je talijanski menadžer Ernesto Bronzetti u televizijskoj emisiji ControCampo na Mediasetu izjavio da je novi predsjednik Reala prikupio 250 miliona eura koje će ovog ljeta potrošiti na pojačanja.