Španija
0

Perez se vratio u Real kao predsjednik

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Florentino Perez u ponedjeljak se u Real vratio kao predsjednik s obzirom da se do ponoći nitko više nije kandidirao za tu funkciju.

Tri "izazivača" za koje se očekivalo da će se suprotstaviti 62-godišnjem magnatu povukla su se iz utrke i Perez će preuzeti ured predsjednika kluba na svečanosti koja će se održati danas na stadionu Bernabeu.

Arhitekt politike "Galacticos" koja je u Real dovela Zinedina Zidana i Davida Beckhama, Perez je obećao da će izgraditi spektakularan sportski projekt, ali tek treba imenovati igrače i trenera koje planira dovesti na Barnabeu.

Španski mediji pišu da je trener Villarreala Manuel Pellegrini glavni kandidat za preuzimanje Realovog kormila, a od imena mogućih pojačanja spominju se Kaka, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery.

Pod Perezom, Real je osvojio Ligu prvaka 2002. i naslove prvaka Španije 2001. i 2003. Perez se iznenada povukao u februaru 2006.

Ramon Calderon koji ga je naslijedio bio je prisiljen dati ostavku u januaru nakon tvrdnji da je namjestio glasanje na klupskoj skupštini u decembru.