Nogomet
0

Pepe uvjeren u prolaz, Ronaldo se žalio na teren

Sarajevo-x.com
Nakon večerašnjeg remija u prvoj utakmici baraža protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, najbolji pojedinac Portugalaca Pepe kazao je kako rezultat nije loš za njegovu selekciju i izrazio uvjerenje u odlazak na Euro 2012.

"Imamo pozitivan rezultat. Imali smo dobre prilike i šanse da postignemo gol. Moramo biti realni i reći kako ovo nije loš rezultat. U Lisabonu ćemo uraditi sve da se kvalificiramo za Euro.", kazao je Pepe.

Jedan od najboljih igrača današnjice, Cristiano Ronaldo, kaže kako su Portugalci favoriti i da će to dokazati na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

"Ne vrijedi mnogo govoriti o favoritima. Važno je to pokazati na terenu. Favoriti smo u smislu da igramo narednu utakmicu u Portugalu i imamo bolji tim.", kazao je igrač Real Madrida.

Ronaldo je progovorio i o provokacijama navijača na Bilinom polju.

"A laseri kojima su me ometali se ne računaju?" Znam da nisam pružio dobru partiju ali sam izbjegao žuti karton zbog kojeg ne bih mogao igrati u Lisabonu. Mi smo imali četiri prilike, a oni su imali jednu. Ono nije bio teren za igru. Opisao bih ga kao vrt.", kazao je Ronaldo.