Osoba godine u izboru Recorda
0

Pepe: Nakon "slučaja Casquero" razmišljao sam o kraju karijere

Totalsport
Pepe udara Casquera
Pepe udara Casquera
"Portugalski nogometaši u španskoj Primeri igraju pod velikim pritiskom", izjavio je stoper Real Madrida Pepe za portugalski Record, koji ga je proglasio za osobu godine.

Pepea već duže vrijeme prati glas grubog nogometaša koji često poseže za nesportskim i prljavim prekršajima. Naročito od sezone 2008/09, kada je u susretu protiv Getafea skrivio kazneni udarac zbog prekršaja nad Javierom Casquerom.

Nakon što je Getafeov nogometaš pao u kaznenom prostoru, Pepe ga je najprije udario po nogama, a nakon toga još i nagazio po leđima. Uz to je još udario i drugog suparničkog igrača, a psovao je i sudije. Za sve to ga je Disciplinska komisija ''počastila'' s 10 utakmica suspenzije.

"Nakon tog slučaja, ja sam zauvijek obilježen u cijelom svijetu. I danas me još uvijek zovu 'ubica'. Bio sam u iskušenju da se ostavim karijere", priznao je Pepe.

Nakon vrlo loše sezone u španskom prvenstvu, te čak 16 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom, sve više se govori i piše o potencijalnom odlasku njegovih sunarodnjaka, trenera Josea Mourinha i napadača Cristiana Ronalda.

"Ako Cristiano ili šef odluče otići, to će biti samo njihov izbor. Ja im se ne bi pridružio u tom slučaju samo zato što bi oni otišli. Ja donosim svoje odluke za sebe i donijet ću ih kada bude pravo vrijeme za te odluke. Porto je klub u koji bi se volio vratiti jednog dana. To je klub u kojem sam puno naučio kao igrač".

Kaže da u izboru za Zlatnu loptu navija za Ronalda, ali da ne vjeruje u njegovu pobjedu.

"Cristiano je moj prijatelj i volio bih da osvoji tu nagradu. Zbog svega što je napravio kao igrač. Bio je pet puta u zadnjih pet godina među trojicom najboljih. Prošle sezone osvojio je špansko prvenstvo s našim klubom. Ipak, čini se da on niti ovoga puta neće biti pobjednik", zaključio je 29-godišnji Pepe.