Ranije sarađivali
23

Pellegrini o transferu Džeke u West Ham: Poznajem ga dobro, ali nećemo sada o tome

Klix.ba
Pellegrini i Džeko iz vremena kada su sarađivali u Manchester Cityju (Foto: AFP)
Pellegrini i Džeko iz vremena kada su sarađivali u Manchester Cityju (Foto: AFP)
Menadžer West Hama Manuel Pellegrini na današnjoj konferenciji za medije kratko je prokomentarisao pitanje o eventualnom interesovanju njegovog kluba za Edina Džeku rekavši kako u ovom trenutku ne može govoriti o pojedincima.

Engleski mediji nedavno su pisali kako Džeku prate četiri engleska kluba: Southampton, Cardiff, Crystal Palace i West Ham, ali teško je očekivati da bilo ko od njih, bez preozbiljne ponude i projekta s visokim ciljevima može i razmišljati o dovođenju jednog od najboljih napadača Evrope.

Među pomenutim klubovima, možda i najrealnije izgleda interesovanje West Hama kojem nedostaje klasični napadač, a Čekičari već nekoliko godina izdvajaju ogromna sredstva na dovođenje novih igrača.

Na konferenciji za medije, menadžer West Hama Manuel Pellegrini rekao je da dobro poznaje Džeku, ali da trenutno ne razmišlja o tome.

"Možemo pričati o pet, šest ili sedam igrača koji se u posljednje vrijeme povezuju s nama, tako da nećemo govoriti samo o jednom igraču. Džeku dobro poznajem, ali ne razmišljamo o tome u ovom trenutku", kazao je Pellegrini.

West Ham će u sljedećem kolu engleskog Premiershipa na domaćem terenu dočekati gradskog rivala Tottenhama, a prije reprezentativne pauze Čekičari su poraženi od Brightona minimalnim rezultatom 1:0.