Nogomet
1

Pellegrini: Imam najbolje napadače u Engleskoj

Klix.ba
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini
Novi menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini tvrdi da njegov tim ima najbolje napadače. Manchester City ima najbolji napad snaga, nakon što je prošle sedmice na pojačanja potrošio 46 miliona eura.

Alvaro Negredo i Stevan Jovetić pridružili su se Sergiu Agueru i bh. reprezentativcu Edinu Džeki u napadu Građana. U jučerašnjoj utakmici protiv Južne Kine upravo je bh. reprezentativac Edin Džeko donio pobjedu Cityju. Pellegrini ističe kako ima idealnu četvoricu napadača, na kojima mu mogu zavidjeti ostali timovi u Premiershipu.

"Negreda znam još iz španske lige i igrao je u dobroj formi. Džeko je također vrlo dobar napadač, a njih dvojica mogu igrati zajedno, dok također sa bilo kim od njih dvojice mogu igrati i Aguero i Jovetić. Imamo četiri vrlo dobra napadača i to je ono što je potrebno ako igrate u Premier ligi i Ligi prvaka, kao konkurentan tim", kazao je Pellegrini.

On je rekao kako je također važno pripremiti cijeli tim, koji mora spremno dočekati početak nove sezone. "Siguran sam da ćemo već u prvoj utakmici sezone protiv Newcastlea igrati onako kako želim", naveo je on.