Nije mu trebao VAR
54

Peljto položio još jedan težak evropski ispit, odličnom odlukom utjecao je na rezultat

D. P.
Peljto je ispravno dosudio penal za Ukrajince (Foto: Screenshot)
Peljto je ispravno dosudio penal za Ukrajince (Foto: Screenshot)
Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto dijelio je pravdu na utakmici Šahtara i Rennesa i može se reći da je položio novi težak evropski ispit.

Šahtar je u Varšavi dočekao ekipu Rennesa i slavio rezultatom 2:1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige. Pravdu u ovom susretu dijelio je Irfan Peljto.

U 11. minuti Dmitro Kriskiv pogodio je za vodstvo ukrajinskog sastava, a onda je Peljto u završnici prvog dijela imao najdelikatniju situaciju u meču.

Naš najbolji arbitar dosudio je jedanaesterac nakon što je Chimuanya Ugochukwu evidentno udario protivnika. Siguran s bijele tačke bio je Artem Bondarenko, a vrijedi naglasiti da za ovu sjajnu odluku nije mu bila potrebna VAR asistencija.

Penal i gol pogledajte ovdje.

Francuski tim je do kraja utakmice preko Karla Toko Ekambija smanjio na 2:1 i tako zadržao kakve-takve šanse za plasman u osminu finala Evropske lige.

Peljto je priveo utakmicu kraju bez ikakvih problema, podijelio je šest žutih kartona i nema dileme da će mu UEFA pružiti još ovakvih evropskih prilika, vjerovatno već i u ovoj sezoni.