Nogomet
0

Pele podržava Dunginu odluku o izostavljanju Ronaldinha

Totalsport
Pele (Foto: AP)
Pele (Foto: AP)
Brazilska i svjetska nogometna legenda Pele stao je u odbranu Dunge, aktuelnog selektora brazilske reprezentacije, odnosno njegove odluke da s popisa izostavi zvijezde kao što su Ronaldinho, Pato i Ronaldo.

Seleçăo je u utorak u pripremnoj utakmici protiv Republike Irske slavio 2-0 na Arsenalovom stadionu Emirates u Londonu, ali ni ta pobjeda nije razuvjerila brazilski puk koji smatra da se na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku moraju voditi zvijezde tima.

"Svima sam dao priliku da dokažu vrijednost na terenu. Pato i Ronaldinho to su imali priliku učiniti na Olimpijskim igrama", kazao je Dunga, pa dobio bezrezervnu podršku od slavnog sunarodnjaka Pelea: "Trenutno nije vrijeme za njih, a i Dunga je taj koji odlučuje koga će zvati. Uostalom nogometni navijači su ti koji kritikuju Ronaldinhovu formu, ne selektor.

Ipak, vrata reprezentacije nisu Patu i Ronaldinhu zauvijek zatvorena, iako selektor to nikada nije precizno izjavio.

"Vrijeme istječe i brzo će stići vrijeme za slaganje konačnog popisa za Mundijal. Vidjet ćemo kako pojedinci igraju prije no što donesemo konačnu odluku", zaključio je Dunga ipak ponudivši nadu pojedincima koje je izostavljao iz posljednjih utakmica.