Nogomet
0

Pele: Ovo što radi Real nije niti korektno, niti demokratski

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, brazilski 68-godišnjak Pele, jedan je od najcjenjenijih nogometnih 'opinionmakera' koji je digao glas protiv filozofije Real Madrida.
  • Znam da to što rade u Realu nije niti korektno niti demokratski. Radi se o tome da bogati jedu siromašne, veliki male, jaki slabe... Možda je to u današnjem svijetu normalno, ali definitivno nije dobro za nogomet - rekao je “Kralj” u razgovoru za talijanski L'Osservatore Romano.

Na pitanje za koju bi cijenu on, da igra nogomet u današnje vrijeme, pristao prijeći iz manjeg kluba u veliki, Pele je odgovorio:

  • Pele ne bi imao cijenu. I u moje su me vrijeme zvali iz velikih evropskih klubova za, u ono vrijeme, izuzetne novce. Nikad nisam napustio svoj Santos: zato jer je bio veliki klub i zato jer je igrao jako dobar nogomet.

  • Ovih dana problem leži u tome da djeca, čim počnu igrati nogomet, razmišljaju o tome koliko bi novca mogli zaraditi. Igrač ode u Real Madrid i počne ljubiti dres. Već je drugog dana spreman otići u drugi klub, poljubiti drugi dres i izjaviti mu vječnu ljubav.

  • Ustvari oni vole samo one koji su ih voljni platiti više. A to je jako opasno za budućnost sporta...