{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pele Jordana prozvao Jacksonom

T
2.10.2009. u 08:07
0
4
Pele Jordana prozvao Jacksonom
0
Pele Jordana prozvao Jacksonom
Foto: AP
Jedan od ponajboljih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele (68), napravio je jedan u nizu svojih gafova lobirajući za Brazil u govoru uoči zasjedanja Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Kopenhagenu.
Pele je jedan od brazilskih ambasadora u izboru za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2016. godine, čiji je grad kandidat Rio de Janeiro.

Međutim, uoči vijećanja IOC-ova kongresa na kojem će se donijeti odluka o gradu domaćinu Igara u petak, Pele je svojim govorom više odmogao svojoj naciji, a pomogao gradovima protukandidatima Tokiju, Madridu i Chicagu.

Prilikom lobiranja za Rio Pele je pokušao doći do “dodatnih bodova” preko leđa Chicaga, predbacujući američkom gradu činjenicu da se njegov najslavniji sportista nije pojavio u Kopenhagenu.

Naravno, riječ je o vjerovatno najvećem košarkašu svih vremena, legendi Chicago Bullsa Michaelu Jordanu, a kojeg je Pele nazvao Michaelom Jacksonom, nedavno preminulim pop pjevačem.

Nakon Peleovog gafa mnoštvo okupljeno u dvorani prasnulo je u smijeh, a Pele se ješ dublje zakopao pokušavajući ispraviti svoju grešku šaleći se da su bila “dva Michaela”.

Pele je i inače poznat po svojim pogrešnim prognozama u predviđanju ishoda utakmica, kao i brojnim bizarnim izjavama tokom godina, radi čega je u novinarskim krogovima zaradio nadimak “urok”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: