Kup konfederacija
0

Pele: 'Brazil se mora čuvati ranjene Italije'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Pele, 69-godišnji nekadašnji nogometaš, po svim kriterijima jedan od najboljih svih vremena, osvrnuo se na aktuelni Kup konfederacija što se održava u Južnoafričkoj Republici.

U istoj grupi se nalaze Brazil i Italija, te uoči posljednjeg kola koje se igra u nedjelju (20.30 sati) Brazil iza sebe ima dvije pobjede (Egipat i SAD), dok Italija s jednim uspjehom (SAD) i jednim porazom (Egipat), baš protiv Brazilaca traži prolaz u polufinale.

  • Brazil se mora čuvati ranjene Italije i njihov poraz 1-0 od Egipta nikako ne znači da su slabi, nemoćni ili da ih ne treba cijeniti. Brazil i Italija su dvije reprezentacije s najviše naslova prvaka svijeta u povijesti i tako se trebaju tretirati. Italija je uvijek velika nogometna nacija, čak i kada ih obavije jaka kriza, a iskreno ne vidim neku pretjeranu krizu kod njih - rekao je Pele.

Potom se prisjetio prijateljske utakmice istih momčadi u Londonu u februaru, kada je Brazil apsolutno dominirao i pobijedio 2-0.

  • Ta utakmica je prošlost. Svaki novi ogled takve dvije jake momčadi je nova epizoda. Italija može biti jako neugodna. Brazil? Protiv Egipta sam vidio mnogo grešaka, praznog hoda u igri. Očito je prije SAD-a Dunga dao ozbiljnije upozorenje svojim igračima.

Pele se na kraju dotakao i novog trenera na klupi Milana, Leonarda.

  • Skeptici koji se pojavljuju oko Leonarda će biti jako brzo utišani. Leonardo je nogometno jako inteligentan. Njegov karakter je sjajan i bit će iznimno uspješan kao trener Milana.