|

Pele: Bojim se da ćemo se propisno osramotiti

Pele: Bojim se da ćemo se propisno osramotiti
0
T
Totalsport
19.2.2011. u 09:40
2
komentara
0

dijeljenja
Pele: Bojim se da ćemo se propisno osramotiti Pele (Foto: AP)
Na konferenciji za novinare koju je u Sao Paulu sazvao samo da bi prigovorio tempu i načinu kojima se Brazil (ne) priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine, Pele (70) je izjavio da se boji totalne blamaže.
"Jako sam zabrinut zbog kašnjenja radova na stadionima te izostanka bilo kakvih poboljšanja u našem zastrašujuće lošem sistemu zračnog saobraćaja", rekao je nekad najbolji nogometaš na svijetu dodavši: "Toliko smo energije i sredstava utrošili na to da bismo se izborili za domaćinstva Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Sada je došao trenutak u kojem osjećamo zabrinutost. Brazilu prijeti velika opasnost od totalne sramote."

Pele je novinarima kazao da je razgovarao s vodećim ljudima Svjetske (FIFA) ali i Evropske nogometne federacije (UEFA), konkretno njenim predsjednikom Michelom Platinijem. Svi su oni, kaže, vrlo zabrinuti.

Kad su u pitanju stadioni na kojima bi se trebale igrati utakmice SP-a 2014. godine, na mnogima radovi kasne ili uopće nisu počeli. Najhaotičnija je situacija s novim stadionom u Sao Paulu, koji bi trebao biti mjestom odigravanja otvarajuće utakmice sljedećeg Mundijala. Nakon što je FIFA-ina komisija otpisala Morumbi, postojeći stadion FC Sao Paula, jer ne zadovoljava standarde za nadgradnju, odluka je pala da se novi stadion izgradi za drugog gradskog velikana, Corinthiansa. Zdanje od 60.000 mjesta još nije doživjelo ukopavanje prve lopate. Navodno će radovi napokon početi idućeg mjeseca.

Osim stadiona, najvećim se problemima čine dotrajale i prilici sasvim nedorasli aerodromi širom zemlje.

"Imamo obavezu organizovati dobro Svjetsko prvenstvo i pokazati se svijetu u dobrom svjetlu. Nažalost, već smo sada apsolutno zakazali", smatra trostruki svjetski prvak.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...