"Tehnika će nadvladati snagu"
0

Pele: Barcelonin stil igre može biti uzor svim ekipama

Sarajevo-x.com
Pele (Foto: AFP)
Pele (Foto: AFP)
Brazilska nogometna legenda Pele vjeruje kako je stil igre koju nekoliko godina praktikuju Katalonci put koji trebaju slijediti sve ostale nogometne ekipe svijeta.

Nekada najbolji igrač svijeta Pele je izjavio kako će tehnika nogometaša u budućnosti nadvladati snagu. Brazilac je poredio Barcelonu sa klubovima kao što su Benfica, Ajax, AC Milan i Real Madrid, koji su u prošlosti dominirali nogometom.

"Ključ uspjeha je imati grupu nogometaša koji dugo vremena igraju zajedno. Barcelonin stil igre je ono što ljudi vole gledati na terenu i ja se iskreno nadam da će to poslužiti mnogim ekipama u budućnosti", kazao je Pele za FIFA.com

"Pogledajte Njemačku čija se igra više zasniva na tehničkim predispozicijama igrača. To je nešto što želimo gledati. Lijepo je vidjeti loptu kako se brzo kreće po terenu", dodao je Brazilac.

Pele kaže kako ga Barca podsjeća na njegov Santos i još neke klubove koji su u prošlosti imali vrhunske ekipe. Barcelona je u proteklih šest godina osvojila tri trofeja Lige prvaka, a dva puta su bili na krovu svijeta.