Nogomet
256

Pehar Premijer lige BiH će biti na tajnoj lokaciji između Sarajeva i Zenice

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjem 30. kolu BHT Premijer lige, koje se igra ovog vikenda, bit će poznat novi prvak BiH. Za titulu se bore vječiti rivali Sarajevo i Željezničar, a pehar Premijer lige će u vrijeme odigravanja utakmica biti na pola puta između Sarajeva i Zenice.

Sarajevo posljednju ovosezonsku utakmicu igra protiv Slobode u glavnom gradu BiH, dok će Željezničar snage odmjeriti sa Čelikom u Zenici. Kako bi pehar Premijer lige BiH bio na vrijeme na pravom mjestu, Nogometni savez BiH je odlučio da u vrijeme odigravanja utakmica bude na pola puta između Sarajeva i Zenice. To je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

"Ne možemo pehar donijeti na bilo koji stadion prije nego što bude izvjesno ko je novi šampion BiH, jer se za titulu bore Sarajevo i Željezničar. Bilo bi neprimjereno da se pehar odnese prije vremena na stadion Asim Ferhatović Hase ili na Bilino Polje. U skladu s tim, pehar će biti na pola puta između Sarajeva i Zenice", izjavio je Baković.

Tačnu lokaciju na kojoj će se pehar nalaziti nije želio otkriti.

"Nije bitno gdje će pehar biti, važno je da bude u pravo vrijeme na pravom mjestu, odnosno u rukama nogometaša koji ga zasluže i osvoje ga. Pehar će biti veoma brzo na stadionu na kojem to bude potrebno. Također, važno je da se posljednje kolo odigra korektno, bez problema, incidenata i dilema", završio je Baković.