Nogomet
0

Pehar Lige prvaka na "Željinom" stadionu

FENA
Zahvaljujući "Milan Junior Campu BiH" u Sarajevo je s nogometašima i trenerima AC "Milan" stigao ovogodišnji pehar Lige prvaka. Italijani su šampionski pehar koji su osvojili 23. maja pobjedom nad Liverpoolom u Atini ponosno izložili na stadionu FK "Željezničar" na Grbavici.

To je privuklo veliku pažnju učesnika i gostiju kampa, te domaćih medija. Svi su željeli vidjeti pehar i fotografirati se pored njega. Evropski nogometni šampioni strpljivo su čekali da brojni ljubitelji nogometa ovjekovječe svoj susret s peharom Lige prvaka.

"Sretni smo i ponosni osvajači ovogodišnje Lige prvaka i želimo to podijeliti sa svim našim fanovima i ljubiteljima nogometa. Milan Junior Camp je bio jedinstvena prilika da pehar pokažemo dječacima u kampu, ali i cjelokupnoj bh. javnosti", istakli su predstavnici slavnog italijanskog kluba.

Nakon bliskog susreta s peharom Luge prvaka, polaznici Milanove nogometne škole nastavili su još marljivije i predanije trenirati ne bi li i oni, kako su kazali, kada porastu bili njegovi osvajači.

Kako je saopćeno iz FK "Željezničar", nogometna škola za dječake od 7 do 16 godina otvorena je 2. jula na stadionu FK "Željezničar".