Vukovi žele pobjedu
26

Pehar: Čapljina mora tražiti drugi teren za “vađenje”, Otoka to nije

Klix.ba
Mile Pehar
Mile Pehar
Nogometaši Olimpika će u nedjelju na Otoci dočekati ekipu Čapljine, a njihov cilj je da osvoje puni plijen.

Vukovi će na svom terenu odmjeriti snage sa ekipom Čapljine koja se nalazi u nezavidnoj situaciji na dnu prvoligaške tabele. Igrač tima s Otoke Mile Pehar igra vrlo dobro ovog proljeća, u prethodnom kolu je postigao dva pogotka u pobjedi Olimpika u Visokom, a sada priželjkuje novi trijumf.

"Uvijek je teško igrati utakmice protiv ekipa koje su otpisane. Ipak, mi smo i u Visokom bili na nivou i bez velikih problema ostvarili pobjedu. Drago i je zbog postignutih pogodaka, ali mi je uvijek draže da tim pobjeđuje", izjavio je Pehar.

U narednom kolu Olimpik dočekuje Čapljinu, koja se nalazi u teškoj situaciji i bori se za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

"Žao mi je zbog situacije u koju su se nogometaši Čapljine doveli, ali nas interesuje samo pobjeda u ovom duelu. Mi se od starta sezone ne obaziremo na druge, gledamo sebe, svoju igru i nadamo se da ćemo u konačnici ostvariti svoj cilj. Čapljina će morati potražiti neki drugi teren za 'vađenje', Otoka to sigurno nije", rekao je u najavi nedjeljnog duela Pehar.

Utakmica između Olimpika i Čapljine igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.