Nogomet
0

Peco: Rasterećeni do bodova protiv Sarajeva

Klix.ba
Demir Peco
Demir Peco
Demir Peco je ovog ljeta pojačao FK Radnik Bijeljina iz mostarskog Veleža uz epitet velikog talenta i igrača na kome se u dogledno vrijeme može bazirati igra Radnika. Mladi Mostarac je već u svom debiju protiv Beroe u Bugarskoj pokazao svoj kvalitet, a u dosadašnjih šest kola Premijer lige je uz Marka Obradovića najistaknutiji pojedinac u redovima Plavih. On konkuriše i za utakmicu 7. kola Premijer lige protiv Sarajeva te očekuje bodove.

"U Bijeljini sam prihvaćen izuzetno, kako od saigrača i stručnog štaba, tako i od navijača, pa se u Semberiji osjećam kao kod kuće. To se odrazilo i na moje nastupe na terenu, a nadam se da ću u budućnosti biti sve bolji", izjavio je Peco.

Kod trenera Slavka Petrovića Peco se brzo izborio za mjesto u prvih jedanaest, ali je uslijedila iznenadna smjena na klupi i dolazak novog trenera Miloševića.

"Svakako da nas je odlazak trenera Petrovića iznenadio, ali to neće uticati na naše igre na terenu. Novi trener Milošević je tek došao, a svakako smo uvjereni da je riječ o dobrom stručnjaku koji će utisnuti svoj pečat na igru cijelog tima", poručuje dvadestogodišnji igrač Radnika.

U subotu Radnik igra utakmicu protiv Sarajeva s kojim Radnik nema dobra iskustva u prethodne dvije sezone.

"Mi u utakmicu ulazimo bez pritiska, potpuno rasterećni zahvaljujući vezanim trijumfima u gostima nad Metalegeom i Vitezom. Sa druge strane, Sarajevo će biti pod velikim opterećenjem. Mi ćemo igrati našu igru, maksimalno spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", kazao je Peco.

Iako je jedan od najboljih mladih fudbalera u BiH u dosadašnjem dijelu sezone, sa postignuta dva gola i par izuzetnih nastupa, Peco nije dobio poziv selektora mlade reprezentacije BiH Darka Nestorovića za nastupajuće utakmice.

Utakmica Radnik - Sarajevo se igra u subotu, 27. augusta sa početkom u 17:00 sati.