|

Payet otvoreno o napuštanju West Hama: Bilo mi je dosadno igrati u defanzivnom sistemu

Payet otvoreno o napuštanju West Hama: Bilo mi je dosadno igrati u defanzivnom sistemu
2
Klix.ba
10.3.2017. u 19:06
19
komentara
2

dijeljenja
Payet otvoreno o napuštanju West Hama: Bilo mi je dosadno igrati u defanzivnom sistemu Foto: EPA
Zimski prelazni rok u Engleskoj, bez ikakve sumnje, obilježio je Dimitri Payet. Francuz je konačno progovorio o razlozima napuštanja West Hama sa kojim se rastao u nimalo prijateljskim odnosima.
Payet je bio miljenik navijača Čekićara, ali je u januaru odbio igrati kako bi ga klub prodao Marseilleu, što je na kraju i učinjeno.

"Nije mi odgovarao stil igre. Bilo mi je dosadno igrati u defanzivnom sistemu. S druge strane, trener Marseillea Rudy Garcia dijeli moju nogometnu filozofiju i izbor novog kluba je bio lagan", rekao je Payet francuskim novinarima, koje je zanimalo šta bi bilo da ga Bilić nije prodao.

"Da sam ostao u Londonu još šest mjeseci, to bi bilo izgubljenih šest mjeseci u kojoj karijeri. Tako nisam imao prostora za napredak i bio mi je potreban novi izazov", dodao je Payet koji je otkrio kako je Biliću rekao da želi otići nakon Evropskog prvenstva.

"Sa Bilićem sam pričao nakon završetka Eura i rekao mu da želim napustiti klu, ali me niko nije shvatao ozbiljno. Rekao sam mu šta želim i da sam spreman snositi posljedice, ali me klub nije želio prodati tada. U januaru sam donio konačnu odluku", izjavio je Payet, koji je potvrdio i da je njegova porodica koja se nije navikla na život u engleskoj prijestolnici jedan od razloga odlaska.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...