Zbog prijedloga
13

Payet izvrijeđao predsjednika Lyona: Izmjerite mu temperaturu, on je poludio

K. H.
Dimitri Payet (Foto: EPA-EFE)
Dimitri Payet (Foto: EPA-EFE)
Francuska Ligue 1 prekinuta je usljed širenja koronavirusa u Evropi, a medijima u ovoj zemlji zanimljiv je sukob na društvenoj mreži Twitter između predsjednika Lyona i Dimitrija Payeta o načinu na koji će ova sezona biti završena.

Predsjednik Lyona je ranije rekao kako bi sezona 2019/20 trebala biti "prazna", bez da se proglase prvaci, a pozicije u evropskim takmičenjima prema njegovom mišljenju trebale bi pripasti ekipama koje su to izborile u prethodnoj sezoni.

Ovakav ishod svakako bi puno više odgovarao Lyonu koji trenutno igra u Ligi prvaka, ali se nalazi na sedmoj poziciji na tabeli sa devet bodova manje od trećeg mjesta koje vodi u najelitnije nogometno takmičenje u Evropi.

Oštru reackiju prema predsjedniku Lyona imao je Dimitri Payet koji igra za Marseille, a kako se ovaj klub znatno popravio ove sezone i napokon je na poziciji koja vodi u Ligu prvaka, Payet je rekao da predsjedniku Lyona trebaju izmjeriti temperaturu.

"Da li je ovaj čovjek ozbiljan? Poludio je i treba mu se izmjeriti temperatura. Kakvo je trenutno stanje na tabeli nakon 28 utakmica? Ah, dobro, sada mi je jasno. Dobar pokušaj", napisao je Payet na Twitteru.

Nakon 28 odigranih utakmica PSG je na prvoj poziciji u francuskoj Ligue 1 sa 68 bodova, Marseille je drugi sa 56 bodova, a treći je Rennes koji ima 50 bodova. Lyon je tek na sedmoj poziciji sa 40 osvojenih bodova.