Nogomet
63

Pavlović za Klix.ba: Drago mi je zbog Baždarevićevog poziva, Gibraltar moramo dobiti

Piše: D. B.
Daniel Pavlović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Daniel Pavlović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. nogometaš i član Sampdorije Daniel Pavlović danas je stigao na okupljanje reprezentacije BiH nakon što je dobio svoj prvi poziv u naš državni tim. Nakon dolaska u Sarajevo je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o narednim utakmicama Zmajeva, kao i o svojoj klupskoj karijeri.

Pavlovića je na aerodromu prvi pozdravio golman reprezentacije BiH Asmir Begović te mu je poželio sreću, zbog čega nije mogao sakriti zadovoljstvo.

"Drago mi je što sam ovdje, let je bio ugodan, a u Sarajevu me je dočekalo sunce. Sretan sam zbog poziva selektora" , izjavio je Pavlović.

Prvi susret Zmajevi igraju protiv Gibraltara u Zenici 25. marta, a potom slijedi prijateljska utakmica s Albanijom u Elbasanu.

"Gibraltar moramo dobiti, tu nema priče. Potom slijedi susret s Albanijom, koji će poslužiti kao priprema za Grčku", rekao je novi reprezentativac BiH.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kapiten Edin Džeko u kvalifikacijskom meču neće igrati zbog kartona, nedostajat će Haris Medunjanin koji je karijeru nastavio u SAD-u, a neće biti ni iskusnog defanzivca Emira Spahića, koji nema klub već duže vrijeme. Ipak, Daniel vjeruje da nema razloga za brigu.

"BiH ima dobru ekipu, kvalitetne igrače, tako da će se kompenzirati neigranje onih koji nedostaju našem timu. Ipak, o Džeki i Spahiću ne treba trošiti riječi, zna se koliko su kvalitetni", kazao je Pavlović.

Da li će dobiti minutažu u naredna dva susreta, nije siguran.

"Vidjet ćemo, prvi put sam s reprezentacijom, slijede treninzi, pa će selektor odlučiti. Meni je prije svega drago što sam ovdje", poručio je igrač Sampdorije.

Njegov klub se nalazi na devetom mjestu na tabeli talijanske Serije A. Cilj je što bolja pozicija na kraju sezone.

"Teško je reći da igramo za Evropu, ali mi želimo ići utakmicu po utakmicu, osvajati bodove i zauzeti što bolju poziciju na tabeli", završio je Pavlović.