1. pretkolo EL
4

Pavić: Domžale ostaje favorit; Rožman: Bili smo dobri na tuđem terenu

Klix.ba
U prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Evopsku ligu ekipa Širokog Brijega je odigrala neriješeno protiv slovenskog predstavnika Domžala. Rezultat je na kraju glasio 2:2, a blizu 2.500 gledatelja na Pecari je moglo vidjeti jedan zanimljiv i uzbudljiv susret.

Ekipa Domžala je odlično ušla u utakmicu i već u 12. minuti došla u vodstvo preko Bizjaka, a u 26. minuti Melnjak je lijepo pogodio za velikih 0:2 za gostujuću ekipu i uz taj rezultat se otišlo na odmor. U nastavku je Široki pružio bolju igru i na samom otvaranju preko Turčina smanjio na 1:2. Plavo-bijeli su u drugom dijelu bili bolja ekipa, a dobra igra isplatila se u 83. minuti kad je Marković ukrao jednu loptu, prošao gostujućeg golmana i pogodio za 2:2. Pred sami kraj Široki je mogao do pobjede, ali je Bagarićev udarac zaustavila stativa.

Trener Širokog Brijega Boris Pavić je nakon utakmice izjavio da je njegovu ekipu presjekao prvi gol, da je falilo agresivnosti, ali i da je njegov tim nov, tek se stvara te da su igrači možda malo izgorjeli u želji. S druge strane trener gostiju Simon Rožman je istakao da ne zamjera svojim igračima, da se greške događaju i Široki je iskoristio to. Zahvalio se publici na lijepoj atmosferi i korektnom navijanju te smatra da su mogli uživati u jednoj dobroj utakmici. Više pogledajte u videu.